Miinan pirtti ja savusauna
p. 040 - 531 6349
Kokoukset, tykypäivät, syntymäpäivät, turve- ja hemmotteluhoidot, rentouttavaa saunomista ja herkullista ruokaa! 
 
   Etusivu      Terveyttä turpeesta

 

TERVEYTTÄ TURPEESTA!


Turvetta käytetään kehon rentouttamiseen ja puhdistamiseen sekä ihon, lihasten ja nivelien hoitoon. Naisen kehoa turve hoitaa myös hormonaalisesti, sillä se sisältää luonnon estrogeeneja. Myös masennuksen hoitoon turvetta voidaan käyttää. Turvesauna lievittää stressiä.  

Turve on tehokas apu laihduttajalle ja selluliitista eroon haluavalle. Se vilkastuttaa aineenvaihduntaa ja poistaa kehosta kuona-aineita. 

Suomalainen hoitoturve on peräisin suoalueilta. Turve nostetaan 2–4 metrin syvyydestä, jossa siihen on vuosituhansien aikana kerääntynyt erilaisia bioaktiivisia aineita kuten humus- ja fulvohappoja. Hoidon yhteydessä nämä hapot pääsevät imeytymään solutasolle. Turve sisältää lisäksi runsaasti erilaisia mineraaleja, kuten magnesiumia, sinkkiä ja kuparia.

Käytettävä turve on puhtaasti luonnontuote. Siihen ei ole lisätty mitään lisäaineita. Turpeen ei ole myöskään todettu aiheuttavan allergioita. Lämpö edistää turpeen vaikutusta, minkä vuoksi saunassa tehtävä turvehoito onkin todella tehokas. 

Turve levitetään kostealle iholle ja sen annetaan vaikuttaa noin 20 minuuttia saunan lämmössä. Lämpötilan ei kuitenkaan tulisi olla yli 60 astetta. Turve pidetään kosteana hieromalla sitä kostutetuilla käsillä. Hoidon aikana tulisi juoda runsaasti vettä, sillä se vilkastuttaa aineenvaihduntaa. Lopuksi turve huuhdellaan pois vedellä.